Monday, April 29, 2013

Grillitud kanafilee

Oleme sel kevadel päris usinalt grillinud. Plaanis on erinevaid marinaade katsetada, aga hooaja avapaugu andsid mustikamarinaadis kaelakarbonaad ja kanafilee, mille marinaadiks kasutasin ühte oma lemmikkombinatsiooni kana jaoks: sojakaste, mesi, ingver. Lisasin segasin marinaadi ka seesamiseemneid ja pärast grillimist raputasin neid kaunistuseks veel juurde. Kõrvale sööme toorsalateid või mõnda kerget aedviljadest tehtud vokirooga.
 

4 kanafileed

Marinaad:

3 sl oliiviõli

2 sl sojakastet

3 tl tšillikastet

2 tl vedelat mett

3 tl seesamiseemneid

2-3 tl hakitud ingverit

Sega marinaadi koostisained omavahel korralikult läbi (vispliga). Tõsta kanafileed karpi, vala marinaad peale ja sega käega läbi. Pane karbile kaas peale ja tõsta vähemalt viieks tunniks külmkappi.

Piparmündijäätis šokolaaditükkidega

Tahtsin külalistele peale grillõhtut pakkuda magustoiduks isetehtud jäätist. Kuna olen suur piparmündi fänn ja mäletasin, et kuskil nägin kodusest piparmündisiirupist tehtud jäätise retsepti, siis hakkasin netis erinevaid blogisid lappama ja otsima. Kuna asjaga oli suhteliselt kiire, siis väga palju ma otsingutele aega kulutada ei saanud ja jäin pidama Ragne blogist leitud (http://kokkama.blogspot.com/) retsepti juurde, kus oli kasutatud jäätise sees lihtsalt hakitud piparmünti. Eks see on nüüd maitse asi, kas meeldib, kui jäätise sees on mingid tükid või mitte. Kavatsen suvel (kui piparmünti on vabalt käes) kindlasti seda retsepti korrata, aga kui keegi teab, kust leida siirupiga varianti võiks mulle ka lahkelt märku anda (kasvõi siia kommentaaridesse).


6 dl vahukoort

300 g suhkruga kondenspiima

50 g tumedat šokolaadi

3-4 sl hakitud piparmünti (värsket ikka)

Vahusta vahukoor, lisa kondenspiima ja sega kergelt läbi. Riivi šokolaad ja haki piparmünt peeneks ning sega need mõlemad kooresegu hulka. Vala segu kaanega suletavasse karpi ja aseta vähemalt viieks tunniks sügavkülma. Enne serveerimist lase jäätisel natuke toatemperatuuril seista.

Pasta köögiviljade ja mozzarellaga

Reeglina on meie peres õhtusöögiks liha, kana või kala sisaldavad toidud. Seekordne pasta tuli aga hoopis köögiviljade baasil ja oli väga mõnusaks vahelduseks. Veel oli plussiks see, et toidu valmistamisele kulus tõeliselt vähe aega.


250 g spagette

2 küüslaugu küünt

1 punane sibul

1 baklažaan

1 pakk (ca 400 g) purustatud tomateid

värsket basiilikut

mozzarellat

suhkrut

soola

musta pipart

Haki küüslauk, sibul peeneks, lõika baklažaanist kuubikud. Voki pannil õlis baklažaanikuubid ja tõsta need taldrikule. Kuumuta õlis läbi ka küüslauk, sibul. Seejärel lisa purustatud tomatid ja osa hakitud basiilikust (osa jäta serveerimiseks) ning hauta veidi. Samal ajal keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente. Maitsesta kaste suhkru, soola ja pipraga. Lõpuks sega juurde baklažaanitükid ja nõrutatud pasta. Serveerimisel puista peale tükeldatud mozzarellat ja basiilikut.