Friday, November 27, 2015

Ciabatta küüslaugu ja mozzarellaga

Kui ma seda retsepti nägin, siis lõi mul peas kohe põlema, et see on nüüd vist küll selline klassikaline comfortfood. Et jah, pole just kuigi tervislik vahepala, aga noh vahel võib toit ju lihtsalt mõnus ka olla ja ennast võib muidugi lohutada sellega, et küüslauk on praegusel hooajal igati hea abimees viiruste vastu.



1 päts ciabattat

250 g mozzarellat

100 g võid

2 küünt küüslauku

kuivatatud ürti (oregano või basiilik vms)

Lõika ciabattale peale ruudustik, selleks tee kõigepealt horisontaalsed lõiked ja siis vertikaalsed. Lõika mozzarella ribadeks ja suru iga ruudu vahele tükk mozzarellat. Sulata või kastrulis, sega juurde purustatud küüslauk ja oregano. Tõsta sai fooliumile, vala üle võiseguga ning kata pealt kinni. Küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit, siis eemalda pealmine foolium ning küpseta pöördõhuga veel 5 minutit. Serveeri kohe.

Monday, November 16, 2015

Kalkunifilee rummimarinaadis

Üks ülimalt lihtne retsept, mida võib praegusel hooajal edukalt toas valmistada ent suvel ka grilli peal proovida. Toidu valmistamine on väga lihtne ja kiire, kuid tulemus sai mõnusalt mahlane ning rumm ja suhkrusiirup andsid lihale huvitava maitse.
 

650 g jahutatud kalkunirinnafileed

1 sl tumedat rummi

2 sl heledat suhkrusiirupit

soola

Lõika filee kuueks, tambi läbi toidukile lihahaamriga natuke õhemaks ning tõsta kaussi. Sega rumm ja suhkrusiirup omavahel ning vala segu lihale. Lase ca 15 minutit maitsestuda. Enne küpsetamist maitsesta rinnafilee soolaga. Pruunista lihatükid pannil kõrgel kuumusel mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks. Tõsta need seejärel ahjupannile ning küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit. Serveerisin kuskusi ja toorsalatiga.

Monday, November 9, 2015

Suitsukana-peedisalat

Suitsukana on üks tänuväärne toit, seda saab kasutada nii paljudes erinevates kohtades: salatid, munaroad, võileivatordid, pannkookide täidis on esimesed asjad, mis mulle pähe kargavad. Seetõttu kasutan seda päris tihti endale lõunasöögi tegemiseks. Seekord  valmis selline peedine salat, millele lisasin ka majoneesi, aga selle võib ka soovi korral panemata jätta.


150 g suitsutatud kana (fileed või kintsuliha)

150 g kodujuustu

250 g keedetud ja riivitud peeti

50 g india pähklit

2-3 sl majoneesi

soola, musta pipart

Lõika kana kuubikuteks ja vala kaussi, lisa kodujuust, riivitud peed ning hakitud pähklid. Lõpuks lisa soovi korral majonees, sega läbi ning serveeri.