Monday, February 15, 2010

Kodujuustu-singirull


Jällegi üks vana hea retsept, mis sai üle hulga aja välja otsitud. Pirukas meenutab suurt täidetud pannkooki, mida on hästi lihtne teha ja millest saab päris palju tükke lõigata. Rulli võib serveerida kohe soojalt või teha ta valmis juba eelnevalt ja siis külaliste tuleku ajal lihtsalt ahjus kiiresti soojaks lasta. Mulle isiklikult väga meeldib kooslus porru-sidrunipipar, samas võib need komponendid küpsetisest vabalt ka välja jätta.


Põhi:

2,5 dl nisujahu

1 tl soola

6 dl piima

3 muna

50 g sulatatud võid

Täidis:

1 porru

1 sl võid

1 tl sidrunipipart

200 g kodujuustu

200 g sinki

100 g riivjuustu

2 dl majoneesi

Peale:

riivjuustu

Sega jahu soolaga, lisa pool piimast ning klopi vispliga ühtlaseks. Sega hulka ka ülejäänud piim, munad ja sulatatud või. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. Täidise jaoks viiluta porru ja hauta võis pehmeks. Maitsesta sidrunipipraga ja jäta jahtuma. Sega omavahel nõrutatud kodujuust, riivjuust, tükeldatud sink, majonees ja porru. Kummuta valmis põhi teisele küpsetuspaberile ja lase hetk jahtuda. Vala täidis põhjale ja keera paberi abil rulli. Raputa üle riivjuustuga ning küpseta vahetult enne serveerimist seni, kuni juust pealt sulab (ja rull on taas soe).

1 comment:

  1. tegin seda juba kooli väga hea on
    võib kah maitsestamisel lisada muskaati

    ReplyDelete