Friday, October 8, 2010

Mango-vaarikatort

Tegin siis üle pika aja ühte uut juustutorti ja tulemus oli just selline nagu ette kujutasin, mangot tasakaalustasid kergelt hapukad vaarikad. Kuna minul juhtus nii, et tordile jahtusid praod peale, siis tegin enne serveerimist peale glasuuri paksemast hapukoorest ja suhkrust ning kõige peale raputasin kookoshelbeid.



Põhi:

1 pakk Kalevi šokolaadimaitselisi küpsiseid

90 g võid

Täidis:

500g toorjuustu

4 dl hapukoort

2,5 dl suhkrut

1 purk mangokompotti (kogukaaluga 425 grammi)

3 dl vaarikaid (värskeid või külmutatud)

5 muna

2 sl jahu

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga, suru paberiga voodertatud küpsetusvormi põhja. Täidise jaoks pehmenda suures kausis toorjuust ning lisa hapukoor ja suhkur. Sega juurde püreeritud mango, munad, jahu ja lõpuks terved vaarikad (sega ettevaatlikult). Kalla segu põhjale ja küpseta 160 kraadi juures 1h15min. Keera ahi välja ja jahuta kooki ahjus veel 1 tund. Lase enne serveerimist seista külmkapis 3 tundi kuni üleöö.

No comments:

Post a Comment