Tuesday, March 29, 2011

Frikadellisupp

Klassikaline supp, mida on ülimalt lihtne valmistada ja mis minu teada on paljude laste suur lemmik. Vee asemel kasutavad paljud puljongit, aga kuna ma lisan ka sibulat/porrut, mis supile hea maitse annavad, siis mina puljongit ei tee.


1 punane sibul (ja/või porrut)

3-4 porgandit

1 väiksem lillkapsas

3-4 kartulit

250 g hakkliha

1 muna

(soovi korral natuke riivsaia)

soola

musta pipart

maitserohelist

Koori ja tükelda aedviljad. Kuumuta porgandi - ja sibula(porru)tükke natuke aega poti põhjas õlis. Lisa lillkapsa õisikud, sega kiirelt läbi. Vala peale vesi, lisa kartulikuubikud ja lase supil keema tõusta. Hauta tasasel tulel ca 10 minutit. Samal ajal valmista frikadellid, selleks sega hakkliha ja muna, maitsesta soola ja pipraga ning vormi saadud massist väiksese pallid. Lisa need supile ja lase veel 10-15 minutit keeda, kuni aedviljad on pehmed ja frikadellid küpsenud (vaht korja supilt ära). Maitsesta supp soola, pipra ning maitserohelisega ja serveeri.

No comments:

Post a Comment