Beseerulli olen varemgi küpsetanud, aga nüüdseks on retsept selline, mida teistega jagada tahaks. Üldiselt olen selliste tainastega sõber ja Brita kook on mul näiteks endal üks suur lemmik, aga beseerulli osas mäletan küll, et esimene tegu läks aia taha, välimus tuli väga ilus ja pealt sai krõbe, aga seest oli besee ikka täiesti toores. See konkreetne retsept on siis pealt krõbedate mandlilaastudega, sees on kreemine vahukooretäidis ja magusust tasakaalustavad vaarikad.
50 g mandlilaaste
4 munavalget
220 g suhkrut
1 sl sidrunimahla
1 sl maisitärklist
Täidis:
0,5 dl suhkrut
2 dl vahukoort
100 g toorjuustu
(külmutatud) vaarikaid
Rösti mandilaastud kuumal, kuival pannil kergelt pruunikaks (sega pidevalt ja jälgi, et laastud kõrbema ei lähe). Vahusta kergelt munavalged, vahstamist jätkates lisa järk-järgult suhkur (220g), jätka kuni tulemuseks on läikiv, tugev mass (kui seda tõsta, siis moodustuvad nö tipud). Sega käsitsi juurde sidrunimahl ja tärklis. Määri tainas ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ( 30 x 40 cm) ja raputa peale röstitud mandlilaastud. Küpseta 170 kraadises ahjus ca 20 minutit. Ahjust välja võttes kummuta beseeplaat tagurpidi puhtale küpsetuspaberile, eemalda küpsetamisel abiks olnud paber ja lase beseel täielikult jahtuda. Vahusta koor suhkruga ja sega juurde toasoe toorjuust. Kata besee täidisega (jäta ülemine serv veidi vabaks), puista peale vaarikad. Keera besee küpsetuspaberi abil rulli.
Monday, October 12, 2015
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Seda vist oli au proovida, väga maitsev :)
ReplyDeleteJaa, seda tõin tõesti Sinu juurde ka kaasa, aitäh!
Delete