Monday, November 16, 2015

Kalkunifilee rummimarinaadis

Üks ülimalt lihtne retsept, mida võib praegusel hooajal edukalt toas valmistada ent suvel ka grilli peal proovida. Toidu valmistamine on väga lihtne ja kiire, kuid tulemus sai mõnusalt mahlane ning rumm ja suhkrusiirup andsid lihale huvitava maitse.
 

650 g jahutatud kalkunirinnafileed

1 sl tumedat rummi

2 sl heledat suhkrusiirupit

soola

Lõika filee kuueks, tambi läbi toidukile lihahaamriga natuke õhemaks ning tõsta kaussi. Sega rumm ja suhkrusiirup omavahel ning vala segu lihale. Lase ca 15 minutit maitsestuda. Enne küpsetamist maitsesta rinnafilee soolaga. Pruunista lihatükid pannil kõrgel kuumusel mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks. Tõsta need seejärel ahjupannile ning küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit. Serveerisin kuskusi ja toorsalatiga.

No comments:

Post a Comment