Sunday, February 5, 2017

Küpsetamata sidrunikook

Oma sidrunikreemi retseptile leidsin suhteliselt sarnase variandi hiljuti kingituseks saadud küpsetamata kookide raamatust ja mõtlesin, et kuna see kreem on meie peres suur lemmik, siis proovin seda ka koogi kujul. Koogi puhul oli lisaks kasutatud veel toorjuustu. Kui ma täidist kokku segasin, siis mõtlesin küll, et kuidas see kook järgmiseks päevaks ikkagi piisavalt ära taheneb (pole lisatud ei želatiini ega valget šokolaadi). Ja mul nii oligi, et üleöö kapis seisnud kook oli natuke vedel, kuigi täiesti serveeritav (laiali ei lagunenud), aga teisel päeval peale tegemist ütleks ma, et nüüd on tulemus ideaalne, endiselt siidiselt kreemine, aga tahkem kui eile.
Antud retsept on mõeldud 21-22 cm koogivormi jaoks, mina tegin 26 cm läbimõõduga vormi ja korrutasin täidise kogused 1,5ga, põhja osas päris nii palju rohkem küpsiseid/võid ei kasutanud.


Põhi:

180 g heledaid küpsiseid

75 g võid

Täidis:

150 g toorjuustu

400 g  kondenspiima suhkruga

2 sidrunit

200 ml vahukoort

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Mikserda toorjuust ja kondenspiim ühtlaseks massiks. Lisa kahe sidruni mahl ja ühe sidruni riivitud koor. Kõige lõpus vala juurde vahustatud koor, sega läbi ja vala täidis põhjale. Lase külmkapis üleöö taheneda.

No comments:

Post a Comment