Põhi:
1 pk (ca 180) šokolaadiküpsiseid
0,5 dl hakitud mandleid
75 g võid
Kate:
300 g vaarikaid
2 dl suhkrut
1 tops (ca 380 g) kreeka jogurtit
2 dl vahukoort
6 želatiinilehte
2 laimi
1 sl vett
Kaunistamiseks:
vaarikaid, purustatud mandleid vms
Purusta küpsised, sega hakitud mandlite ja sulatatud võiga. Suru segu ümara lahtikäiva küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (26 cm) põhja. Püreesta vaarikad suhkruga, lisa jogurt ja vahustatud koor ning sega ühtlaseks massiks. Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks paisuma. Pressi laimidest mahl välja ja kuumuta seda koos 1 supilusikatäie veega keemiseni. Tõsta pott tulelt ja sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed, lase natuke jahtuda. Nirista segu vispliga samal ajal segades vaarikasegusse. Kalla täidis põhjale ja tõsta vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema. Kaunista enne serveerimist vaarikate või muu meelepärasega.
No comments:
Post a Comment