Tuesday, March 10, 2009

Kõrvitsa-toorjuustukook

Olen juba pikemat aega julgust kogunud, et üks kõrvitsakook valmis küpsetada. Lõpuks rääkisin kaasale (kes muidu kõrvitsat ei söö) augu pähe ja nii siis saingi loa nädalavahetuseks kõrvitsa-toorjuustukook teha, mis üldsegi mitte "kõrvitsane" ei maitsenud. Tegu oli pigem siidise toorjuustukoogiga, millele kaneel tugevama maitse andis. Kaunistasin koogi ääred kreeka pähklitega ja keskele raputasin purustatud pähklipuru.



Põhi:


200 g Digestive küpsiseid


75 g võid



Täidis:


600 g maitsestamata toorjuustu


3 dl suhkrut


500 g tükeldatud kõrvitsat


2 dl hapukoort


2 tl vanillisuhkrut


1 tl kaneeli


0,5 tl soola


4 muna


Peale:


2,5 dl hapukoort


3 sl suhkrut


1 tl vanillisuhkrut


Kaunistamiseks:


kreeka pähkleid


Hauta kõrvits pehmeks ja püreeri. Kuumuta ahi 200 kraadini. Purusta küpsised ning sega sulatatud või ja suhkruga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 26 cm läbimõõduga tordivormi põhja. Küpseta põhja 10 minutit. Vahusta suures kausis toorjuust ja suhkur. Lisa kõrvitsapüree, hapukoor, vanillisuhkur, kaneel ja sool. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Kalla segu põhjale ja küpseta 175 kraadises ahjus 1 tund. Vahusta omavahel hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Määri segu koogile ja küpseta veel 5 minutit. Jahuta vormis, enne serveerimist hoia vähemalt 6 tundi kuni üleöö külmkapis.

1 comment:

  1. Lõikasin lahti 50 kg kõrvitsa ja sellest sai ikka hirmus palju materjali, ka see kook! Lisasin kattele riivitud sidrunikoort ja veidi viskit:) Vähendasin suhkrukoguseid kõigis kolmes osas. Igatahes tulemus sai väga hea! Suus sulav:) Pähkleid polnud, serveerisin mustasõstramoosiga. Midagi särtsakat teeb lõpptulemuse perfektseks. Aitäh.

    Maret

    ReplyDelete