
Põhi:
500 g toorjuustu
1 tl sidrunimahla
125 ml suhkrut
200 g valget šokolaadi
200 ml hapukoort (20%)
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
250 ml hapukoort
2 sl suhkrut
Vahusta toorjuust, suhkur ja sidrunimahl. Lisa veevannil sulatatud šokolaad, hapukoor, munad ja vanillisuhkur. Sega hästi läbi ja vala tainas võiga määritud (või küpsetuspaberiga vooderdatud) ümarasse lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 225 kraadi juures 10 minutit, alanda temperatuuri 125 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. Sega hapukoor ja suhkur, määri koogile ja küpseta veel 10 minutit. Lase koogil jahtuda ja tõsta vähemalt 5-ks tunniks külmkappi (tavaliselt lasen üleöö seista). Kaunista puuviljade või riivitud valge šokolaadiga.
Ma juba tükk aega seda kooki vaadanud ja nüüd lõpuks proovisin ära. Algul oli jube harjumatu, et koogil pole põhja, aga maitse oli super hea. Minu esimene toorjuustust tehtud kook.
ReplyDeleteVäga hea!!!
Minu esimene toorjuustust tehtud kook oli see ka ;)
ReplyDelete