Saturday, July 10, 2010

Caesari salat (kanaga)

Vaieldamatu lemmik, eriti mõnus on salatit selliste kuumade suveilmadega õhtusöögiks pakkuda. Kastme kogusest jätkub kaheks toidukorraks või siis tuleks kahekordistada salati materjali koguseid.


1 pott Rooma salatit

300-350 g kanafileed

soola, sidrunipipart, SM chilli & lime maitseainet

3-4 viilu ciabattat

oliiviõli

parmesani (ca 75 grammi)

Üks lihtsam kaste:

5 sl oliiviõli

3 sl sidrunimahla

1 (või 1/2) peenestatud küüslauguküüs

1 tl worcestershire' kastet

1/2 tl sinepit

1/4 tl soola

musta pipart

Selle kastme tegemiseks sega lihtsalt kõik koostisosad kahvliga läbi.

Natuke keerulisem kaste:

2,5 dl õli

1 muna

2-3 sl värsket sidrunimahla

0,5 sl Dijoni sinepit (kasutasin Felixi meesinepit)

2 anšoovisefileed

1 küüslauguküüs

1 sl vett

0,5 sl valgeveiniäädikat

näputäis soola ja jahvatatud pipart

Rebi salatist suupärased tükid ja aseta kausi põhja. Lõika kanafilee väiksemateks tükkideks ja pruunista pannil koos maitseainetega. Krutoonide tegemiseks eemalda ciabatta viiludelt koorikud ja lõika sai sentimeetristeks kuubikuteks. Aseta saiakuubikud kaussi ja määri peopesad õliga kokku. Sega saia kuni kõik tükid on kergelt ja ühtlaselt õliga kaetud. Vala sai ahjuplaadile, küpseta 175 kraadi juures 5 minutit, võta plaat ahjust välja ja sega kuubikuid, pöörates neid ja muutes nende asukohta plaadil. Küpseta veel 5 minutit ja liiguta uuesti. Küpseta ca veel 5 minutit, kuni kõik tükid on ühtlaselt pruunid, jahuta. Kalla kanatükid salatile, seejärel lisa ribastatud või riivitud parmesan. Kastme tegemiseks aseta kõik koostisosad topsi/kaussi ja lase saumiksriga ühtlaseks seguks. Segades salatit, nirista sellele kastet nii et kõik lehed on kaetud. Lisa krutoonid ja sega jälle, serveeri kohe.

1 comment:

  1. caesari salat on ka minu lemmik aga ma kasutan kastmes vaid munakollast ja lisan veel torts worchesteri kastet. Kuskil ajakirjas lugesin caesari kastmest ja seal huvitaval kombel keedeti muna natukene, et munavalge oleks kõva aga kollane vedel ja kasutati just sellist munakollast kastmes.

    ReplyDelete