Friday, July 30, 2010

Kartuli-peekonisalat

See on üks suvine salat, mida on hea just praegusel aastaajal teha, sest paljud komponendid saab värskelt kätte. Tegemist on väga toitva söögiga, mistõttu sobib ka lõunaks/õhtuks serveerida.

ca 15 hästi väikest värsket kartulit

200 g toorsuitsupeekonit

4 hapukurki (eriti head on värsked)

kimp tilli

6 sl Salvesti kerget majoneesi

6 sl 10% hapukoort

soola

Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks (ära üle keeda) ja jäta jahtuma. Viiluta peekon väikesteks ribadeks ja pruunista kergelt pannil. Lõika kurgid pooleks ja viiluta seejärel tükkideks. Haki till. Sega hapukoor ja majonees omavahel väiksemas kausis. Lõika kartulid pooleks ja aseta suurema kausi põhja, vala peale peekon, lisa kurk ja till, viimasena kalla salat kastmega üle ja sega kergelt läbi.

No comments:

Post a Comment