Monday, August 29, 2011

Mango-jogurtijook ehk lassi

Esimest korda jõin seda jooki kunagi ammu ühes restoranis. Mõnda aega peale seda ilmus sarnane retsept ka toiduajakirjas. Olen katsetanud nii- ja naapidi ning jõudnud järeldusele, et täiesti vabalt võib seda kokteili teha ka ainult kahe komponendiga. Eks see palju ühte või teist komponenti panna on suuresti maitse asi (kes tahab tugevama mango maitsega, kes jälle kergemat tulemust). Jooki saab teha edukalt nii blenderi kui saumikseriga.



1 purk mangoviile

1/2 pudelit või pakki maitsestamata jogurtit (ca 500 grammi).

Kalla mangokompott (koos vedelikuga) blenderisse ja lase masinal nii kaua töötada, kuni tulemuseks on ühtlane püree (et ka mangokiud oleksid kadunud). Seejärel lisa maitsestama jogurt ja jätka blenderiga töötamist, kuni püree ja jogurt on ühtlaselt segunendud.

No comments:

Post a Comment