Monday, August 29, 2011

Pannkoogid

Üldiselt on nii, et meie pere lapsed võiksid pannkooke süüa hommikuks-lõunaks-õhtuks. Seekordse laupäevahommikuse koogiteo käigus panin siis esimest korda kirja, palju ja mida ma kookide sisse panen ega päris täpset retsepti vist ei saagi anda, põhiline, et tainas piisavalt vedel jääks ja pannil hästi laiali valguks. Antud kogusest saab ca 10 suurt ja õhukest pannkooki. Täidiseks kasutame erinevaid variante: maasikatest tehtud toormoosi, vaarikaid-kondenspiima, hapukoore-suhkru segu, soolase täidisega pannkooke teen ma põhimõtteliselt samamoodi (suhkrut panen vähem) ja sinna sisse keerame: singi-juustu, kana-ananassi, hakkliha-seene jt segusid.



2 muna

näpuotsatäis soola

1 sl suhkrut

600 ml piima

3 dl jahu

Klopi munad suhkru ja soolaga lahti. Lisa piima ja vispelda läbi. Hakka supilusika haaval jahu lisama, samal ajal teise käega vispeldades. Sega korralikult, et tainasse jahust tükke ei jääks. Küpseta õliga määritud pannil õhukesed pannkoogid. Mina tõstan tainast kulbiga panni keskele ja siis liigutan panni, kuni tainas on ilusti laiali valgunud.

No comments:

Post a Comment