Monday, September 19, 2011

Pohla-martsipanimuffinid

Kuna kapis on veel päris mitu purki eelmise aasta pohlamoosi ja meie peres sööngi mina seda ainsana, siis selle aastatest pohladest ma moosi tegema ei hakanud ja nii oli vaja leida alternatiive, mida marjadega peale hakata. Tordi tegemisest olid kapis ka väiksed martisipanivarud ja nii liikuski mõte suunal pohlad-martsipan, hapu-magus, peaks ju hästi kokku sobima küll. Peale tahtsin teha veel glasuuri toorjuustust-tuhksuhkrust-sidrunimahlast, aga kappi vaadates selgus, et ainus toorjuust seal on murulauguga, seega glasuur jäi seekord tegemata, aga mahlased ja maitsvad said koogikesed ikkagi.


100-150 g martsipani

100 g võid

2 muna

1,5 dl suhkrut

1,5 dl keefiri

2,5 dl pohli

2 dl nisujahu

1 dl grahamjahu

2 tl küpsetuspulbrit

150 g martsipani

Sulata või ja jäta jahtuma, riivi külmikust võetud martsipan. Vahusta munad suhkruga, lisa keefir ja jahtunud või. Sega jahud küpsetuspulbriga ja kalla hulka martsipanitükid. Kalla jahusegu munavahu hulka, lisa marjad ja sega ettevaatlikult läbi. Tõsta tainas pabervormidega kaetud muffinipesadesse ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 min.

No comments:

Post a Comment