Friday, February 1, 2013

Šokolaadikook juustukattega

Aastavahetusel sain väga head kooki, kus põhi oli šokolaadine, kate toorjuustust ja marjadest. Mõtlesin, et võiks midagi sarnast proovida ja leidsin retsepti toidutarest. Muudatuse tegin kattes, sest 26 cm läbimõõduga koogipeale 200 grammi toorjuustu tundus väga vähe ja arvasin, et juustukiht tuleb liialt õhuke, seega asendasin selle hoopis 1 karbi uue Tere toorjuustuga (370 g) ja tõesti igati õigustatud muudatus oli. Koogis saab mõnusalt ära kasutada sügavkülmas olevaid marju.

Põhi:

200 g tumedat šokolaadi

100 g võid

3 dl suhkrut

4 muna

1/2 sidruni mahl

3 sl hapukoort

3 dl jahu

Juustukate:

ca 400 g toorjuustu

3 munakollast

1 dl suhkrut

mustikaid

Kaunistamiseks:

tuhksuhkrut

Sulata või ja šokolaad kuumaveevannil. Lisa suhkur ja klopi ükshaaval juurde munad. Sega juurde sidrunimahl, hapukoor ja sõelu hulka jahu. Vala segu lahtikäivasse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Katte tegemiseks klopi munakollased lahti, lisa toorjuust ja suhkur ning sega korralikult läbi. Tõsta juustusegu ettevaatlikult šokolaadipõhjale. Kata kook mustikatega. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 45-50 minutit. Serveerimisel raputa peale tuhksuhkrut.

No comments:

Post a Comment