Minule, kui suurele Raffaello kommide austajale on see kook üks viimase aja parimaid leide. Retsepti leidsin Kristel Vokki blogist ja suur kiitus talle selle suurepärase idee eest. Kergelt krõbedat vahvlipõhja, katavad röstitud mandlid ning siidine kookosmaitseline kreem. Pealt kroonib torti vahustatud koor ja Raffaello kommid. Retseptis kasutatud kookoskoore leidsin Selverist (Blue Dragoni toode), kui koort ei leia, võib vajadusel kasutada ka paksemat kookospiima.
Põhi:
100 g vahvleid
75 g suhkruga kondenspiima
50 ml kookoshelbeid
80 ml mandleid
Täidis:
400 g toorjuustu
200 ml kookoskoort
150 g suhkruga kondenspiima
2 tl sidrunimahla
200 g valget šokolaadi
1 dl kookoshelbeid
Kaunistuseks:
2dl vahukoort
suhkrut
12 Raffaello kommi
Rösti terveid mandleid ahjupannil 175 kraadi juures 10 minutit, tõsta välja jahtuma. Samal ajal valmista põhi, peenesta vahvlid noaga, sega juurde kondenspiim ja kookoshelbed. Suru saadud segu ümara ja lahtikäiva küpsetuspaberiga
vooderdatud koogivormi põhja ( 26 cm). Seejärel haki mandlid ja puista koogipõhjale. Sulata valge šokolaad veevannil ja jäta hetkeks jahtuma. Samal ajal sega toasoe toorjuust, kookoskoore, kondenspiima ja sidrunimahlaga. Lisa sulatatud
šokolaad ja sega ühtlaseks, lõpuks lisa kookoshelbed. Vala täidis põhjale ja aseta külmkappi tahenema (vähemalt 4-5 tunniks). Enne serveerimist kaunista kook suhkruga vahustatud koore ja Raffaello kommidega.
Sunday, March 31, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment