Monday, April 29, 2013

Piparmündijäätis šokolaaditükkidega

Tahtsin külalistele peale grillõhtut pakkuda magustoiduks isetehtud jäätist. Kuna olen suur piparmündi fänn ja mäletasin, et kuskil nägin kodusest piparmündisiirupist tehtud jäätise retsepti, siis hakkasin netis erinevaid blogisid lappama ja otsima. Kuna asjaga oli suhteliselt kiire, siis väga palju ma otsingutele aega kulutada ei saanud ja jäin pidama Ragne blogist leitud (http://kokkama.blogspot.com/) retsepti juurde, kus oli kasutatud jäätise sees lihtsalt hakitud piparmünti. Eks see on nüüd maitse asi, kas meeldib, kui jäätise sees on mingid tükid või mitte. Kavatsen suvel (kui piparmünti on vabalt käes) kindlasti seda retsepti korrata, aga kui keegi teab, kust leida siirupiga varianti võiks mulle ka lahkelt märku anda (kasvõi siia kommentaaridesse).


6 dl vahukoort

300 g suhkruga kondenspiima

50 g tumedat šokolaadi

3-4 sl hakitud piparmünti (värsket ikka)

Vahusta vahukoor, lisa kondenspiima ja sega kergelt läbi. Riivi šokolaad ja haki piparmünt peeneks ning sega need mõlemad kooresegu hulka. Vala segu kaanega suletavasse karpi ja aseta vähemalt viieks tunniks sügavkülma. Enne serveerimist lase jäätisel natuke toatemperatuuril seista.

No comments:

Post a Comment