Olen söönud nii tagurpidi ploomi-, ananassi-, kui ka õunakooki. Viimane kogemus sõprade juures oli aga niivõrd mõnus, et tekkis isu sama kooki kodus teha. Valmistamine on hästi lihtne ja vähe aeganõudev, tulemus aga mõnusalt kardemonine ja tänu võile mahlane ja rikkalik.
Põhi:
50 g võid
1 dl Demerara suhkrut
4-5 õuna
Tainas:
150 g võid
150 g suhkrut
3 muna
2 dl jahu
1 tl kardemoni
1,5 tl küpsetuspulbrit
Määri toasoe või ümara koogivormi põhja laiali ja puista suhkur selle peale. Koori ja viiluta õunad ning laota need vormi. Taina tegemiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munad. Viimasena sega juurde eelnevalt kokkusegatud kuivained (jahu, kardemon, küpsetuspulber). Laota tainas õunte peale ja küpseta kooki 180 kraadi juures 30 minutit. Kui kook on valmis, lase tal natuke jahtuda ja siis kummuta ta koogialusele nii et õunakiht jääks pealmiseks.
Thursday, September 26, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Tegin täna just selle retsepti järgi, tuli hea, kuid tahab mingit kastet juurde...muidu kohev ja mõnus kook!
ReplyDelete