Wednesday, May 21, 2014

Rabarberikook martsipaniga

Kuigi mul pole oma viimaste aastate lemmikust juustukoogist rabarberiga (http://helenahobi.blogspot.com/2010/05/juustukook-rabarberiga.html ) ikka veel tüdimus peale tulnud, siis vahelduseks otsustasin ühte uut rabarberikoogi retsepti proovida. Ka siin on tegemist hästisobiva magus-hapu kooslusega. Kujutan ette, et magusa martsipani peale sobivad imehästi ka hapud õunad, aga praegusel hooajal siis selline rabarberiga variant.


Põhi:

150 g toasooja võid

1 dl tuhksuhkrut

2 munakollast

3,5 dl jahu

1/2 tl soola

Täidis:

250 g martsipani

2 muna

1 sl rummi

250 g rabarberit

Põhja tegemiseks vahusta toasoe või tuhksuhkruga, lisa munakollased ja vispelda ühtlaseks. Seejärel sega jahu soolaga ja lisa tainale, sega korralikult läbi. Kata saadud massiga 26 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhi ja ääred (kusjuures mina jätsin natuke tainast alles, sest tundus, et muidu tuleb põhi liiga paks). Täidisega tegemiseks lase martsipan, munad ja rumm saumiksriga ühtlaseks massiks, vala see koogipõhjale. Kõige pealt kata kook puhastatud ja tükeldatud rabarberiga. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 30-35 minutit.

No comments:

Post a Comment