Otsisin internetist juustukoogi retsepti, mis sisaldaks ka rabarberit, kuna viimast olin poest suure tuhinaga koju toonud. Otsingud lõppesid Qsti blogi juures (mis muide on üks ülimalt tänuväärne kohake http://www.qsti.blogspot.com/), kust leidsin just sellist tüüpi retsepti nagu isegi mõelnud olin. Mu kallid sõbrannad ütlesid enne koogi maitsmist, et mis siin mitte meeldida: muretainas hea, rabarber hea, toorjuust hea. Tulemus igal juhul pettumust ei valmistanud ja nüüdseks olen kooki oma 5 korda juba teinud ( pean ju isu täis sööma, sest rabarberiga pikka pidu pole). Leidsin poest enda jaoks uue toote: kuumuskindlasse kotti olid pistetud šokolaadinööbid, mida saab edukalt koos selle sama kotiga kuumas vees sulatada ja koti otsast lõikasin siis tükikese maha ja "kirjutasin" sokolaadiga küpsetuspaberile ja hiljem tõstsin kirja koogile.
Põhi:
100 g võid
120 g jahu
50 g suhkrut
Täidis:
350 g rabarberit
2 sl jahu
100 g suhkrut
400 g toorjuustu
100 g suhkrut
2 muna
Kate:
200 g hapukoort
4 sl suhkrut
Kaunistuseks:
maasikaid
šokolaadi
Näpi põhja koostisosad purutaoliseks massiks, lõpuks suru segu ühtlaseks palliks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Koori ja tükelda rabarber, sega suhkru ja jahuga ning vala põhjale. Küpseta 190 kraadises ahjus 15 minutit. Seejärel alanda kuumust 175 kraadi peale. Sega omavahel toasoe toorjuust, munad ja suhkur ning vala koogile. Küpseta kooki 40 minutit, kuni täidis on täielikult tahke. Sega kokku katteained ja vala jahtunud koogile, seejärel tõsta kook külmkappi (mina hoian seal üleöö). Enne serveermist kaunista maasikate ja riivitud või sulatatud šokolaadiga.
Saturday, May 8, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ega ma poleks lihtsalt moe pärast teist tükki juurde küsinud:)Kindlasti üks paremaid rabarberikooke mida söönud olen!
ReplyDeleteHomme tähistme selle koogiga emadepäeva ja Joosepi 11 kuu sünnat-loodan et tuli sama hea kui sinu tehtud.