Saturday, May 8, 2010

Banaanikeeks

Kunagi lugesin, et keeks läheb seistes paremaks, esialgu ei tahtnud seda uskuda, et kuidas saab küll üks "saialine" ajaga paremaks (tavaliselt kipuvad nad ikka kuivama) minna, aga tuleb tõdeda, et nii see on. See on üks mõnus keeks, mis järgmisel hommikul maitseb veelgi mahlasem, aga muidugi on nauditav ka ahjusoojana.


125 g võid

2 banaani

1,5 dl suhkrut

2 muna

4 sl kohvikoort (või piima)

2,5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

2 sl kakaod

1 dl kookoshelbeid

2 tl vanillsuhkrut

Kaunistuseks:

1 banaan

kookoshelbeid

Sulata ja jahuta või. Püreesta 2 banaani suhkruga, sega muna, sulavõi ja koorega. Ühenda nisujahu, küpsetuspulber ja sooda, sega banaani-võimassiga. Tõsta kolmandik tainast teise kaussi ja ühenda kakaoga. Sega ülejäänud tainas kookose ja vanillsuhkruga. Vala võitatud keeksivormi pool heledast tainast, selle peale tume tainas ja viimaseks kihiks taas hele tainas. Koori ja viiluta kaunistuseks mõeldud banaan. Pane viilud tainale ja puista peale kookoshelbeid. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 30 minutit.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment