Friday, March 6, 2015

Kirsi-besee tartaletid

Tegin seekord muretaignast korvikesi, mille täitmiseks kasutasin imehead Külluse kirsimoosi (mis on valmistatud 60 g marjadest 100 g kohta) ja peale tegin beseest katted. Nende koogikeste puhul on see hea, et korvid võib juba tunduvalt varem valmis küpsetada ja nii on enne serveerimist vaja lisada vaid moosi ja beseed. Eriti lihtne ja kiire variant on neid muidugi teha ka poest ostetud muretaignast korvikestega.



Korvikesed:

125 g toasooja võid

1,5 dl suhkrut

1 muna

3,5 dl jahu

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

kirsimoos

Kate:

4 munavalget

250 g suhkrut

Taigna tegemiseks sega kõik koostisosad kokku. Jaota tainas korvikesekujulistesse vormidesse, torka põhjale kahvliga augud ja küpseta 200 kraadi juures ca 10 minutit. Besee tegemiseks vahusta munavalgeid miksriga, lisa aeg-ajal suhkrut. Vahusta seni, kuni saad ilusa läikiva massi. Täida korvikesed kirsimoosiga ja pritsi üle beseemassiga. Küpseta 210 kraadises ahjus mõned minutit, kuni beseele tekib kuldne varjund.

No comments:

Post a Comment