Tuesday, March 3, 2015

Ahjulõhe ingverimarinaadis

Lõhe või forelli tehes lähen ma enamasti siiski kõige lihtsama vastupanu teed ja viskan kala ahju. Vahelduse toomiseks katsun siis leida ja leiutada erinevaid komponente, millega kala maitsestada. Seekord lappasin ühte Perekööki ja silma jäi allolev retsept. Seal on küll kala pannil praetud, aga mina kasutasin ikkagi ahju (mugav ju). Tahtsin suhkru meega asendada, aga oma üllatuseks avastasin, et see on otsa saanud, seega seekord siis tegin marinaadi ikkagi suhkruga, aga järgmine kord katsetan meega.
 

1 lõhe- või forellifilee

jupp ingverit (ca 2 cm )

3 sl sojakastet

2 tl suhkrut

seesamiseemneid

Koori ja riivi ingver ning sega see kokku sojakastme ja suhkruga. Tõsta puhas kalafilee fooliumile ja sellega omakorda mõnda anumasse, kust marinaad maha ei voola. Vala ingveri-sojakaste kalale ja aja ühtlaselt laiali. Jäta kala 30 minutiks maitsestuma. Seejärel keera kalale foolium peale ka ning küpseta niiviisi 200 kraadises ahjus ca 10 minutit. Siis eemalda pealt foolium, puista kala üle seesamiseemnetega ja küpseta veel umbes 10 minutit, kuni kala on valmis. Serveerisin ahjus küpsetatud köögiviljade ja kartulipüreega.

No comments:

Post a Comment