Imeliselt kollane risoto, mis originaalis ongi lihtsalt kõrvitsaga, aga mina otsustasin siiski lisada ka krevette ja rannakarpe. Parmesani asemel võib kasutada näiteks kitsejuustu või ka Valio Fortet.
oliiviõli
75 g võid
2 küünt küüslauku
7-8 dl muskaatkõrvitsa kuubikuid
1 sibul
300 g risotoriisi
1 dl valget veini
1 l kanapuljongit
75 g parmesani
200 g krevette
200 g rannakarpe
soola, musta pipart
Kuumuta pannil õli ja kolmandik võist. Lisa koorimata küüslauk ja väiksed kõrvitsa kuubikud. Küpseta keskmisel kuumusel ca 20 minutit, kuni kõrvits muutub pehmeks. Eemalda küüslauk ja püreesta kõrvits. Siis kuumuta teine kolmandik võist ning hauta keskmisel kuumusel sibul klaasjaks. Lisa riis ning kuumuta segades mõned minutid. Kalla juurde valge vein ning lase alkoholil aurustuda. Hakka lisama kuuma puljongit osade kaupa. Esialgu kalla puljongit niipalju, et riis oleks kaetud ning lase siis vaiksel kuumusel vedelikul riisi sisse absorbeeruda. Lisa uus ports puljongit ning jätka tegevust, riisi aeg-ajalt segades, kuni kogu puljong on lisatud. Tõsta pann tulelt, lisa ülejäänud või, kõrvitsapüree, riivitud parmesan, mereannid ning maitseained, sega risoto läbi ning serveeri kohe.
No comments:
Post a Comment