Tuesday, February 10, 2015

Kohupiimastritsel

Niisiis tuli isu midagi pärmitaignast küpsetada ja leidsin ühe mõnusa stritsli retsepti. Valmistamine on lihtne ja stritsli punumisega saavad hakkama ka kõige algajamad küpsetajad, tulemus on pehme ning mahlane (kõige parem muidugi esimesel päeval) ning maitse on nagu Dallase saiadel.
 

2 stritslit:

25 g pärmi

3 dl käesooja piima

1/2 muna

1 dl suhkrut

1/2 tl soola

7,5 dl jahu

100 g võid

täidis:

150 g võid

300 g kohupiimapastat

1/2 dl suhkrut

1 pakk vaniljekastmepulbrit (Ekströms)

1 tl vanillsuhkrut

määrimiseks:

1/2 muna

Sulata või ja jäta jahtuma. Lahusta pärm käesoojas piimas. Löö muna klaasi, klopi kergelt lahti ja vala pool sellest piimasegusse. Lisa suhkur ja sool, sega läbi. Hakka vähehaaval jahu lisama. Viimasena lisa sulatatud või ja sõtku taigen läbi. Lase rätiku all ca pool tundi kerkida.
Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, kastmepulber ja suhkrud.
Jaga kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki pool ristkülikukujuliseks plaadiks. Samuti jaga täidis pooleks. Määri täidis ristküliku keskele (ülevalt alla). Tee taignaplaadi pikematesse äärtesse sisselõiked ning voldi need kordamööda paremalt ja vasakult üksteise peale keskele.
Lase saiadel veerand tundi plaadil kerkida, siis määri neid munaga nind küpseta ahjus 180 kraadi juures ca 25 minutit (kuldpruuniks).
Retsept on võetud Qsti blogist ja seal on hästi näha ka õpetus, kuidas stritslit punuda.
http://qsti.blogspot.com/2008/03/kohupiima-vaniljestritsel.html

No comments:

Post a Comment