Et kahe inimese jaoks terve kook küpsetada tundub mu jaoks natuke liiga palju, siis sellistel puhkudel, kui on vaja väikest kogust magustoitu, meeldivadki mulle igasugused tassi/pokaali variandid. Selle retsepti leidsin Kalevi šokolaadiraamatust ja kahe porstu saamiseks jagasin kogused kaheks, siia panen kirja esialgse versiooni, millest tuleb 4 päris suurt portsu.
150 g valget šokolaadi
1 sl rummi või brändit
2 muna
2 tl suhkrut
3 dl vahukoort
Kaunistuseks:
tumedat šokolaadi
Sulata valge šokolaad vesivannil. Mikserda juurde munakollased ja maitsesta alkoholiga. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks läikivaks vahuks. Lisa munavaht ettevaatlikult segades valgele šokolaadile. Vahusta koor ja lisa see samuti šokolaadi-munasegule. Jaga vaht pokaalidesse ja lase mõned tunnid külmas tarduda. Kaunista magustoit tumeda šokolaadi laastudega ning serveeri.
Friday, January 29, 2016
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment