Tuesday, March 22, 2016

Banaani-šokolaadimuffinid


Siin on üks šokolaadine banaanimuffinite retsept, huvitavama värvuse saamiseks võib taigna sisse panna hakitud valget šokolaadi. Tulemus jäi tänu munade vahustamisele õhuline, kui soov on vähe nätskemaid muffineid saada võib mune lihtsalt lahti kloppida. Jahu kogus võib siin retseptis ka tibake varieeruda sõltuvalt banaanide suurusest, peaasi, et tainas liiga vedel või paks ei saaks (minul olid kasutusel keskmise suurusega banaanid).



80 g võid

100 g tumedat šokolaadi

3 küpset banaani

2 muna

3 sl rafineerimata roosuhkrut

2,5 dl jahu

0,5 dl kookoshelbeid

1 tl soodat

näpuotsatäis soola

hakitud šokolaadi


Sulata kastrulis või ja tume šokolaad ühtlaseks massiks. Purusta banaanid kahvliga. Vahusta munad suhkruga ja lisa sool. Sega kokku jahu, kookoshelbed ja sooda. Vala või-šokolaadi segu banaanidele, lisa vahustatud munad ning jahu-sooda-kookoshelbed. Sega ühtlaseks massiks. Viimasena lisa soovi korral hakitud (valge või pruun) šokolaad. Tõsta tainas pabervormidega kaetud muffinipanni ja küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit. Antud kogusest sain 10 muffinit, aga see sõltub paljuski ka banaanide suurusest.

No comments:

Post a Comment