Monday, April 18, 2016

Rabarberikook kondenspiimaga

Et nädalavahetusel oli põhjust kooki küpsetada ja vähemalt poest on juba saada rabarbereid, siis tuli tahtmine mõnda uut retsepti proovida. Veel oli mul kindel idee, et kook peab kondenspiima sisaldama ja nii leidsingi alloleva retsepti. Põhjaks on selline mõnus tainas, mida juba lapsepõlves armastasin, siis tuleb täidis, milles on ühendatud hapud rabarberid ja magus kondenspiim ning pealmiseks kihiks jääb õhuline besee.


Põhi:

200 g jahu

1 dl suhkrut

1/2 tl soola

120 g külma võid

1 munakollane

1 sl külma vett

Täidis:

500 g rabarbereid

2,5 dl suhkruga kondenspiima

3 munakollast

Beseekate:

4 munavalget

1,5 dl suhkrut

Sega jahu, suhkur ja sool, lisa külma või tükid ja haki/näpi purutaoliseks massiks. Sega munakollane külma veega kergelt vahule ja lisa tainale. Sega ühtlaseks, suru tainas palliks, mässi kilesse ja tõsta 30-60 minutiks külmkappi. Seejärel suru tainas ümara võitatud koogivormi (26 cm) põhja ja äärtele. Küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Vispelda munakollased kondenspiimaga ühtlaseks, lisa puhastatud ja tükeldatud rabarber ning vala põhjale. Küpseta 180 kraadi juures 35 minutit. Tõsta kook välja ja lase veidi jahtuda. Samal ajal valmista kate. Selleks vahusta munavalged kergelt miksriga, jätka vahustamist ja lisa osade kaupa suhkur, vahusta kuni moodustub tugev teravatipuline vaht. Laota besee koogile ja küpseta 180 kraadi juures veel ca 10 minutit, kuni kook on kergelt kuldpruun. Mina serveerisin kooki alles järgmisel päeval (hoidsin seni külmikus) ja nii oli ka väga mõnus.

No comments:

Post a Comment