Friday, April 29, 2016

Apelsinimuffinid

Tegemist on üsna klassikalise retseptiga, millele on maitseks lisatud apelsinikoort. Ent tulemuse muudab erilisemaks ja hõrgumaks kindlasti glasuur, mis annab mahlastele muffinitele viimase lihvi.


100 g võid

2 apelsini

2 muna

2 dl suhkrut

2 dl hapukoort

3,5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

Glasuur:

2 sl peenelt riivitud apelsinikoort

2 dl tuhksuhkrut

2-3 sl apelsinist pressitud mahla

Sulata või ja jäta jahtuma. Pese ja kuivata apelsinid ning riivi koor peene riiviga (tõsta sellest 2 sl glasuuri tegemiseks kõrvale). Klopi munad suhkruga, sega hulka sulatatud või, hapukoor ja riivitud apelsinikoor. Sega jahu küpsetuspulbriga ning lisa munasegule, sega ühtlaseks. Tõsta tainas pabervormidega kaetud muffinipanni pesadesse ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit. Glasuuri tegemiseks sega kõik komponendid omavahel ning määri saadud sega jahtunud muffinitele.

No comments:

Post a Comment