Lisan siia ühe koduse õunakoogi retsepti. Tänu sõbrannade hoiatustele lisasin oluliselt rohkem õunu kui originaalretseptis ettenähtud oli. Kook on lihtne, aga samas on kõik tasakaalus, peal on krõbe kate ja all hästi mahlane õunatäidis. Retsept oli mõeldud 24 cm-se läbimõõduga vormi jaoks, aga kuna ma lisasin õunu omajagu rohkem, siis jätkus kenasti ka 26-se vormi jaoks.
3 dl nisujahu
0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 dl suhkrut
50 g võid
1 muna
1,5 dl piima
1 l õunakuubikuid
Kate:
50 g võid
4 sl Demerara suhkrut
3 sl jahu
1 tl kaneeli
Puhasta ja tükelda õunad. Sulata või ja jäta jahtuma. Sega kuivained omavahel kokku. Teises anumas klopi lahti muna, sega juurde piim ja jahtunud või, lisa saadud segu kuivainetele ja sega korralikult läbi. Viimasena lisa õunatükid, sega läbi ja vala võiga määritud koogivormi. Haki katteained noaga sõmeraks ja puista koogile. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit (sõltuvalt koogivormi suurusest), katsu valmidust puutikuga. Serveerimisel kasutasin vaniljekastet.
Friday, September 30, 2016
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment