Monday, September 19, 2016

Õllekastmes kana

Et ootasime nädalavahetusel külalisi, siis tahtsin leida retsepti, mille puhul ei peaks ise eriti palju vaeva nägema, vaid toit saaks "ise" valmis ning teine kriteerium oli see, et peaks ka lastele hästi sobima. Seega kohe alguses mõtlesin ahjukanale ning linnuliha blogist leidsingi huvitava kastmega retsepti. Juurde pakkusin toorsalatit, sibula-kodujuustu kastet ning Jasmiini riisi.


1 jahutatud broiler

soola

musta pipart

küüslauguga kanamaitseainet

oliiviõli

Kaste:

250 ml tumedat õlu

4 sl fariinsuhkrut

30 g võid

0,5 sidruni mahl

soola

Hõõru kana soola, pipra, kanamaitseaine ja oliiviõliga kokku, tõsta küpsetuskotti (lõika ühte nurka auk) ning pane ahjupanniga 180 kraadi juurde küpsema. Kastme tegemiseks kalla potti õlu ja suhkur, redutseeri kaste poole väiksemaks, lisa või, sidrunimahl ja maitsesta soolaga. Küpseta kana ca 1,5 tundi, millest viimaseks 30 minutiks eemalda küpsetuskott ja kasta kana aeg-ajalt õllekastmega. Ülejäänud kastet kasuta serveerimisel .

No comments:

Post a Comment