Sunday, October 30, 2016

Kõrvitsa-toorjuustumuffinid

Mahlased kõrvitsamuffinid, mille sees on üllatuseks veel kreemine toorjuust. Originaalis tehti muffinitele purukate, aga mina asendasin selle toorjuustust, sidrunimahlast, tuhksuhkrust kokku segatud glasuuriga.


Täidis:

100 g toorjuustu

1dl tuhksuhkrut


Tainas:

2 muna

2 dl suhkrut

1 dl õli

2,5 dl kõrvitsapüreed

4-4,5 dl nisujahu

0,5 tl soodat

1 tl kaneeli

jahvatatud ingverit

soola


Kate:

2,5 sl jahu

2 sl suhkrut

2sl võid


Kõigepealt valmista täidis, selleks vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga, tõsta saadud segu fooliumile ja keera peenikeseks rulliks. Tõsta see vähemalt 2 tunniks sügavkülma.
Vahusta munad suhkruga, lisa õli ja kõrvitsapüree. Teises kausis sega omavahel kuivained, maitsesta kaneeli, ingveri ja näputäie soolaga. Sega kõrvitsasegu kuivainetega ühtlaseks tainaks. Võta toorjuustumass sügavkülmast välja ja lõika tükkideks (ca 12). Tõsta pabervormidega kaetud muffinipanni pesadesse ca 1-1,5 supilusikatäis tainast, siis pane peale toorjuustutükk ja kata see taas tainaga. Kõige peale puista katteainetest kokku näpitud puru. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 20 minutit. 

No comments:

Post a Comment