Mahlased kõrvitsamuffinid, mille sees on üllatuseks veel kreemine toorjuust. Originaalis tehti muffinitele purukate, aga mina asendasin selle toorjuustust, sidrunimahlast, tuhksuhkrust kokku segatud glasuuriga.
Täidis:
100 g toorjuustu
1dl tuhksuhkrut
Tainas:
2 muna
2 dl suhkrut
1 dl õli
2,5 dl kõrvitsapüreed
4-4,5 dl nisujahu
0,5 tl soodat
1 tl kaneeli
jahvatatud ingverit
soola
Kate:
2,5 sl jahu
2 sl suhkrut
2sl võid
Kõigepealt valmista täidis, selleks vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga, tõsta saadud segu fooliumile ja keera peenikeseks rulliks. Tõsta see vähemalt 2 tunniks sügavkülma.
Vahusta munad suhkruga, lisa õli ja kõrvitsapüree. Teises kausis sega omavahel kuivained, maitsesta kaneeli, ingveri ja näputäie soolaga. Sega kõrvitsasegu kuivainetega ühtlaseks tainaks. Võta toorjuustumass sügavkülmast välja ja lõika tükkideks (ca 12). Tõsta pabervormidega kaetud muffinipanni pesadesse ca 1-1,5 supilusikatäis tainast, siis pane peale toorjuustutükk ja kata see taas tainaga. Kõige peale puista katteainetest kokku näpitud puru. Küpseta 180 kraadises ahjus ca 20 minutit.
No comments:
Post a Comment