Wednesday, November 30, 2016

Toorjuustukreemiga šokolaadiküpsised

See retsept jäi mul silma Veski Mati FB lehel. Tundus mõnus vaheldus ühel advendi pühapäeval piparkookide asemel hoopis selliseid pidulikumaid ja külluslikumaid küpsiseid teha. Šokolaadi on siin üsna ohtralt, aga selle tasakaalustamiseks sobib oivaliselt hapukas sidrunikreem, mida võib küpsise vahele panna nii pritsi kui lihtsalt lusikaga. Tainas kasutati originaalis pooleks täistera nisujahu ja tatrajahu, aga et mul oli viimane kodust otsa saanud, siis tegin ainult täistera nisujahust.


Tainas:

125 g  toasooja võid

1 dl rafineerimata roosuhkrut

2 muna

1 dl täistera nisujahu

1 dl tatrajahu

1 tl küpsetuspulbrit

4 sl kakaod

100 g tumedat šokolaadi

Täidis:

250 g toorjuustu

100 g toasooja võid

4 sl roosuhkrut

sidrunikoort (+ natuke mahla)

Vahusta toasoe või ja suhkur mikseriga korralikult läbi. Lisa muna, vahusta korra veel. Lisa jahud, küpsetuspulber ja kakao ning sega ühtlaseks. Viimasena lisa hakitud šokolaad. Vooli kergelt jahuste käte vahel pallid (mina sain ca 16 tükki) ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta kergelt lamedamaks. Küpseta 180 kraadises ahjus 8 minutit. Tõsta välja jahtuma. Täidise tegemiseks vahusta toorjuust, või ja suhkur ühtlaseks. Viimasena sega juurde riivitud sidrunikoor ja natuke mahla. Lõika küpsised pooleks ja tõsta kreem kahe poole vahele.

No comments:

Post a Comment