Friday, March 20, 2009

Kräsupea

Seda hapukooretorti olen siiani teinud koogivormi, seekord mõtlesin serveerida hoopis pokaalidest. Kuna ma klassikalist põhja pole koogile kunagi teinud, oli see idee täiesti teostatav. Kook maitseb hästi ka lastele ja minu meelest muutub ajaga aina paremaks.



Põhi:

3 muna

2 dl suhkrut

2 dl magusat kondenspiima

2 dl hapukoort

1 tl söögisoodat

3 dl nisujahu

2 sl kakaod

Kreem:

1 kg paksemat hapukoort

1,5 dl suhkrut

Glasuur:

50 g tumedat šokolaadi

1 dl vahukoort 1 sl võid

2 sl kakaod


Vahusta munad suhkruga, lisa kondenspiim, hapukoor ja jahuga segatud sooda. Sega ühtlaseks tainaks, vala pool tainast võiga määritud ümarasse koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit (katsu tikuga, kas põhi on valmis), võta välja jahtuma. Sega ülejäänud taina hulka kakao ja küpseta samamoodi nagu esimene põhi. Kreemi tegemiseks sega hapukoor suhkruga. Lõika jahtunud koogipõhjad tükkideks ja sega kreemiga. Tõsta segu koogivormi (või pokaalidesse) ja pane järgmise päevani külma. Glasuuri valmistamiseks kuumuta koor potis ja sulata selles šokolaad ja või. Lisa kakao ja kuumuta segades keemiseni. Lase hetke jahtuda ja nirista tordile.

3 comments:

  1. Väga mõnus ja mahlane kook sai, kõik sõid ja kiitsid. Naabrite peal testitud:)!

    ReplyDelete
  2. Hehee naabrid on katsejänesed :D

    ReplyDelete
  3. Väga tore lahendus, panna kook niimodi pokaalidesse!

    ReplyDelete