Thursday, July 23, 2009

Tiramisumaitseline juustutort

Et korra sai ennast juba tiramisu lainele häälestatud, siis proovisin kohe ühe küpsetatud variandi ka ära. Kook sai hõrgu kohvi maitsega ja suhteliselt rammus. Kuna ta jahtudes pealt veidi mõranes, tegin vahetult enne serveerimist peale katte hapukoorest ja suhkrust, arvan, et tulemus jäigi parem, seda muidu oli tort tänu kohvile tsipa mõru.


Põhi:

150 g Digestive küpsiseid

50 g võid

1 tl kakaopulbrit

Täidis:

1 tl lahustuva kohvi pulbrit

3 spl kohvilikööri

750 g maitsestamata toorjuustu

2 dl suhkrut

1 spl maisitärklist

1 tl vanillisuhkrut

3 muna

2 dl hapukoort

Kaunistamiseks:

füüsaleid

Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning kakaoga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. Sega omavahel kohvipulber ja liköör. Lisa toorjuust, suhkur, tärklis, vanillisuhkur, hapukoor ja munad. Vala segu vormi ja küpseta 175 kraadi juures 1 tund ja 10 minutit. Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund. Hoia torti enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üleöö külmkapis. Kaunista füüsalitega.

1 comment: