Et korra sai ennast juba tiramisu lainele häälestatud, siis proovisin kohe ühe küpsetatud variandi ka ära. Kook sai hõrgu kohvi maitsega ja suhteliselt rammus. Kuna ta jahtudes pealt veidi mõranes, tegin vahetult enne serveerimist peale katte hapukoorest ja suhkrust, arvan, et tulemus jäigi parem, seda muidu oli tort tänu kohvile tsipa mõru.
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
50 g võid
1 tl kakaopulbrit
Täidis:
1 tl lahustuva kohvi pulbrit
3 spl kohvilikööri
750 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
1 spl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
2 dl hapukoort
Kaunistamiseks:
füüsaleid
Purusta küpsised ja sega sulatatud või ning kakaoga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja. Sega omavahel kohvipulber ja liköör. Lisa toorjuust, suhkur, tärklis, vanillisuhkur, hapukoor ja munad. Vala segu vormi ja küpseta 175 kraadi juures 1 tund ja 10 minutit. Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund. Hoia torti enne serveerimist vähemalt 5 tundi kuni üleöö külmkapis. Kaunista füüsalitega.
Väga hea kook oli:)
ReplyDelete