Olen siiani teinud tiramisut ainult küpsistega, aga nüüd avastasin, et esiteks on biskviit mõnus vaheldus ja teiseks on kooki isegi lihtsam teha, ei pea küpsiste immutamisega mässama. Maitse tuli nagu tiramisu ikka, mõnusalt kohvi-koorene.
Põhi:
3 munavalget
2 dl suhkrut
6 sl kartulitärklist
1 munakollane
Immutamiseks:
1,5 dl kanget kohvi
0,5 dl likööri (Amaretto vms)
Kreem:
400 g toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
4 munakollast
1 sl likööri
Kaunistamiseks:
kakaopulbrit
granaatõunaseemneid
Kuumuta ahi 225 kraadini. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja jätka vahustamist. Sõelu juurde tärklis ja vahusta ühtlaseks. Lõpuks sega juurde munakollane.Vala tainas õliga määritud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 8 minutit. Kummuta põhi teisele küpsetuspaberile ja jahuta. Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, vanillsuhkur, munakollased ja liköör. Lõika põhi kolmeks ristkülikukujuliseks tükiks. Aseta esimene põhi serveerimisalusele. Pintselda kohvi-likööriseguga. Määri peale kreemi. Tee nii veel 2 kihti. Lase tordil üleöö jahedas maitsestuda. Lõika ära servad ja puista üle kakaopulbriga. Kaunista granaatõuna- seemnetega.
Väga hea mõte Tiramisu sellisel kujul!
ReplyDeleteVäga ilus ja ahvatlev näeb välja! Seda varjanti Tiramisust peab kindlasti proovima.
ReplyDeleteNo eilsed sööjad olid igal juhul väga sillas. Proovige kindlasti!
ReplyDeleteVäääga hea oli!
ReplyDelete