Wednesday, December 16, 2009

Biskviit-tiramisu

Olen siiani teinud tiramisut ainult küpsistega, aga nüüd avastasin, et esiteks on biskviit mõnus vaheldus ja teiseks on kooki isegi lihtsam teha, ei pea küpsiste immutamisega mässama. Maitse tuli nagu tiramisu ikka, mõnusalt kohvi-koorene.



Põhi:

3 munavalget

2 dl suhkrut

6 sl kartulitärklist

1 munakollane

Immutamiseks:

1,5 dl kanget kohvi

0,5 dl likööri (Amaretto vms)

Kreem:

400 g toorjuustu

1 dl tuhksuhkrut

1 tl vanillisuhkrut

4 munakollast

1 sl likööri

Kaunistamiseks:

kakaopulbrit

granaatõunaseemneid

Kuu­mu­ta ahi 225 kraadi­ni. Vahusta mu­naval­ged tu­gevaks vahuks. Lisa suh­kur ja jätka vahustamist. Sõelu juurde tärklis ja vahusta ühtlaseks. Lõpuks sega juurde mu­nakol­lane.Vala tai­nas õli­ga määri­tud küpsetuspaberiga kaetud ah­juplaadi­le. Küpseta 8 mi­nu­tit. Kummu­ta põhi tei­sele küpsetuspaberi­le ja jahu­ta. Sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur, vanill­suh­kur, mu­nakol­lased ja liköör. Lõika põhi kolmeks ristkülikukujuliseks tükiks. Aseta esi­mene põhi serveeri­mi­salu­sele. Pintsel­da koh­vi-likööri­segu­ga. Määri peale kreemi. Tee nii veel 2 kih­ti. Lase tordil üleöö jahedas maitsestu­da. Lõika ära servad ja puista üle kakaopulbri­ga. Kau­nista granaatõuna- seemnetega.

4 comments:

  1. Väga hea mõte Tiramisu sellisel kujul!

    ReplyDelete
  2. Väga ilus ja ahvatlev näeb välja! Seda varjanti Tiramisust peab kindlasti proovima.

    ReplyDelete
  3. No eilsed sööjad olid igal juhul väga sillas. Proovige kindlasti!

    ReplyDelete