Wednesday, December 16, 2009

Brokoli-šampinjoni pasta

Viimasel ajal murravad jõulud kuidagi väga jõuliselt sisse, pidevalt on mingid peod, üritused, istumised. Seega uuteks köögikatsetusteks pole nagu mahti leidnudki. Nüüd üks päev võtsin kätte ja otsisin uue pasta retsepti, võin juba ette öelda, et tulemus oli väga maitsev ja kindlasti on see üks mu lemmikuid.



250-300 g Tagliatelle pastat

250 g šampinjone

1 küüslaugu küüs

1 pakk Valio köögikoort (200 ml)

100 g sinihallitusjuustu

1 sl rohelist Pestot

1 väike brokoli

riivitud parmesani

oliiviõli

musta pipart

soola

Puhasta seened, lõika pooleks ja siis veel omakorda viiludeks. Kuumuta pannil oliiviõli ja pruunista seeni ja purustatud küüslauku mõni minut. Alanda kuumust ja lisa koor. Kuumuta, kuni kaste muutub paksemaks. Murenda hulka sinihallitusjuust ja sega juustu sulamiseni. Maitsesta pesto ja musta pipraga. Vahepeal lase suures potis vesi koos soola ja sortsu õliga keema. Lisa pasta ja keeda al dente. Samal ajal jaota brokoli väiksemateks õisikuteks ja keeda teises potis väheses vees 2 minutit. Nõruta pasta ja brokoli sõelal. Sega nii brokoliõisikud kui seenekaste pasta peale ja sega kiirelt läbi. Serveerides raputa peale värskelt riivitud parmesani.

1 comment:

  1. Just sai valmis ja asun kohe sööma...aga maitsesin juba enne ja tõesti väga maitsev.Ainus kurb asi,et Saue poes polnud värsket brokkoli,mille asemel kasutasin külmutatud.

    ReplyDelete