Thursday, April 8, 2010

Kohupiima-šokolaaditort

Et pühade ajal saime pashat külapeal lausa kaks korda, siis seekord jäi see tegu minul taas tegemata ja valisin hoopis ühe sobiva tarretatud kohupiimatordi. Mõru šokolaad hoiab koogi maitse mõnusalt maheda ning krõbe glasuur, pehme täidis ja muretainast põhi sobivad omavahel nagu valatult.


Põhi:

100 g võid

0,5 dl suhkrut

2 dl jahu

1 tl vanillsuhkrut

1 munakollane

Täidis:

500 g kakaokohupiima(pastat)

1 dl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

50 g tumedat šokolaadi

8 želatiinilehte

2 dl vahukoort

Glasuur:

150 g tumedat šokolaadi

1 dl vahukoort

Näpi või, suhkrud ja jahu purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks. Suru see küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 180-200 kraadi juures 15-20 minutit. Sega kohupiim, suhkur, vanillsuhkur ja riivitud šokolaad. Pane zelatiinilehed külma vette ja lase 5 minutit paisuda. Pigista vesi välja ja sega lehed vähese kuuma veega. Jahuta segu ning vala kohupiimamassi hulka. Vahusta koor ja sega ülejäänud täidisega. Vala segu põhjale ning lase külmkapis vähemalt 6 tundi kuni üleöö tarretuda. Sulata pliidil nõrgal kuumusel šokolaad ja vahustamata koor. Sega ühtlaseks, jahuta paksenemiseni ja määri tarretunud tordile. Joonista kahvliga muster peale ja serveeri.

1 comment: