Monday, August 1, 2011

Pavlova

Katse 3. Ja mitte koogitegemise osas, vaid pildistamise osas. Eelnevad korrad kui kooki teinud olen, on kahjuks juhtunud see, et maius on otsa saanud enne, kui mina fotokani olen jõudnud. Seekord tegin koogi valmis ja kimasin koos selle ja fotokaga õue, rahusse ja vaikusesse, vaid mõned tüütud sääsed segasid mu tegemisi.
Koogist ka, jällegi üks klassika, mille tegemist olen erinevatel põhjustel edasi lükanud. Küll tundus munavahust voolimine hirmutav, küll ei soosinud hooaeg värskeid marju. Jaanipäevaks sai siis tehtud esimene kook, magusate koduste maasikatega. Ning hirm kooki untsu keerata on ka täiesti asjatu olnud, vähemalt mul pole see veel siiani õnnestunud. Seega julget peale hakkamist!



Põhi:

4 munavalget

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 tl maisitärklist

2 tl valgeveiniäädikat

Täidis:

4 dl vahukoort

300 g kohupiimapastat

suhkrut

maasikaid

Sega vanillisuhkur ja maisitärklis, lisa valgeveiniäädikas ja sega korralikult läbi. Vahusta munavalgeid miksriga, siis hakka edasi vahustades kordamööda suhkrut ja tärklise-äädika segu lisama. Vahusta kuni tulemus on väga tihke, kleepuv kuid kreemjas. Võta küpsetuspaber ja joonista selle alumisele poolele ca 20 cm läbimõõduga ring ja seejärel kata sellega ahjuplaat.Määri munavaht joonistatud ringi kujuliselt paberile ja servad vormi näiteks võinoa abil kõrgemaks (tulemus jääb kausikujuline). Küpseta 140-kraadises ahjus 1 tund. Siis lülita ahi välja ja jäta beseepõhi ahju kuivama (mina jätan terveks ööks). Täidise tegemiseks vahusta koor suhkruga, lisa kohupiimapasta, sega läbi ja tõsta põhjale. Kata kook maasikasektoritega.

2 comments:

  1. Tere Helena!
    Kuidas sinuga ühendust saaksin? Oleks koostöö pakkumine ;)
    Triinu

    ReplyDelete
  2. Tere-tere! Minu kontakt on: helena@veetousme.ee
    Tervitades, Helena

    ReplyDelete