Wednesday, October 19, 2011

Ahjuõunad vanillikastmega

Et õunauputus kestab meie jaoks siiani (kapid on õunu täis), siis tuleb pidevalt leida uusi viise, kuidas neid puuvilju toidutegemisel ära saaks kasutada. Antud magustoit oli minu jaoks unustatud klassika, aga et hiljaaegu serveeriti seda minu tädi köögis, siis juba järgmisel päeval oli meie kodus õhtusöögi lõpetuseks laual sama söök. Seda toitu on tõesti väga lihtne teha, valmib samuti kiirelt ning tulemus tahtis keele alla viia.


6 õuna

võid

suhkrut

kaneeli

1 pk RB vanillikreemi

Lõika õunad pooleks ja eemalda südamed ja varred. Aseta õunapooled ahjuvormi koor allapoole. Tõsta õunasüdametesse killuke võid ja seejärel raputa need üle suhkru ja kaneeliga. Küpseta 200 kraadises ahjus seni kuni õunad on seest pehmed (ca 20 minutit). Tõsta õunad kolme väiksesse kaussi ja vala üle vanillikastmega, serveeri kohe.

No comments:

Post a Comment