Tuesday, November 15, 2011

Porgandipirukas

Mõnusalt mahlane porgandipirukas, mille valmistamine on imelihtne.


Põhi:

3,5 dl jahu

1,5 dl riivjuustu

150 g võid

3 sl külma vett

Täidis:

1 sibul

6 porgandit

1,5 tl sidrunimahla

4 muna

3 dl piima

soola, pipart

2 dl riivjuustu

Sega jahu, juust ja toasoe või ühtlaseks massiks. Lisa vesi ja sega. Suru tainas võitatud ümarasse koogivormi (26 cm). Torka tainasse kahvliga augud ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Haki sibul peeneks, riivi porgand jämeda riiviga. Pruunista sibulat ja porgandit umbes 10 minutit pannil õlis. Maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Vahusta munad, lisa piim ja pipar. Laota porgandi-sibula segu põhjale, raputa peale riivjuust ning kata muna-piima seguga. Küpseta 200 kraadi juures (ahju allosas) 25-30 minutit.

2 comments:

  1. Esimest korda elus tuli söök välja täpselt samasugune kui pildil,väga mõnus lihtne pirukas! Aitäh retsepti eest! :)

    ReplyDelete