Thursday, December 8, 2011

Valge šokolaadi - juustukook mustikatega

Selles koogis võib edukalt ära kasutada sügavkülma pandud mustikaid, suvel on muidugi veel lihtsam, sest siis saab värskeid marju kasutada. Enne serveerimist võib koogile marju juurde panna, et maitse veel mahlasem oleks.



Põhi:

180 g küpsiseid

100 g võid

Täidis:

600 g toorjuustu

200 g kohupiimapastat

1 dl suhkrut

0,5 dl maisitärklist

3 muna

200 g valget šokolaadi

Peale:

2,5 dl mustikaid

natuke suhkrut

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja kohupiimapastaga. Lisa tärklis ja munad ja jätka vahustamist. Lõpuks sega hulka hakitud šokolaad. Vala täidis põhjale. Puista peale mustikad ja raputa üle suhkruga. Küpseta 175 kraadi juures 50 minutit. Lülita ahi välja ja jäta kook veel 30ks minutiks ahju. Jahuta ja tõsta külmkappi tahenema (soovitavalt üleöö). Enne serveerimist võib peale veel mustikaid puistada.

No comments:

Post a Comment