Thursday, December 22, 2011

Krevetisupp

Pühade ajal rammusate praadide vahele üks kerge supp, mille põhjaks võtsin taaskord meeldiva koosluse porru-kartul-porgand (nii saab ka väga mõnusaid püreesuppe teha). Seekord lisasin supile ka RB kaerajooki, mis annab mõnusa meki ja teeb koostise kergelt kooreseks.



1 porru

2 sl võid

4 porgandit

1 liiter köögivilja puljongit

4 kartulit

500 ml RB kaerajooki

1 pk keskmise suurusega külmutatud krevette

maitserohelist

soola (või soja) ja musta pipart

Puhasta porru ja lõika sellest õhukesed seibid. Sulata poti põhjas või ja kuumuta porru läbi, kuni ta kergelt pehmeks muutub. Lisa porgandikuubikud ja kuumuta natuke veel. Seejärel lisa puljong ja lase supp keema. Maitsesta soola ja purustatud musta pipraga. Lisa kartulikuubikud. Keeda kuni köögiviljad on pehmed. Vala juurde kaerajook ja krevetid, kuumuta kergelt läbi (ära keeda). Serveerimisel raputa peale maitserohelist.

No comments:

Post a Comment