Nüüd siis see klassikaline meekook, millel on imeõhukeseks rullitud põhjad. Minu blogist võib ka paksemate biskviitpõhjadega variandi leida. Algul tundus mulle, et kas tainast ikka jätkub kuue 26 cm läbimõõduga põhja jaoks, ent tulemus oli see, et mul jäi isegi tainast ühe põhja jagu üle. Kindlasti tasub koogil üleöö tõmmata lasta, sest teisel päeval oli kook mahlasem ja maitsvam, kui samal õhtul. Retsept pärineb Tordiraamatust.
Tainas:
3 sl mett
2,5 dl suhkrut
3 muna
2 tl soodat
6 dl jahu
Kreem:
1 kg hapukoort
2 dl suhkrut
Vahusta munad kohevaks vahuks. Kuumuta potis mesi ja suhkur. Sega kuni segu keema tõuseb. Tõsta pott tulelt, sega juurde munavaht, lisa sooda ja jahu. Sega tainas ühtlaseks, jäta jahtuma. Vormi jahtunud tainas jahusel laual piklikuks tükiks. Jaga 6 osaks ( mina jagasin isegi 7ks). Rulli piisava jahu abiga tainast ümmargused õhukesed põhjad. Et saada ühtlased kettad lõika ring tainast välja 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi äärega. Küpseta põhjasid ükshaaval ahjuplaadil 225 kraadi juures 4-5 minutit. Sega hapukoor ja suhkur ning määri jahtunud kihtide vahele. Kõige peale purusta üks põhi taignarulli abil peeneks ja puista tordile. Lase tordil külmas üleöö imbuda.
Thursday, February 16, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete