Thursday, May 24, 2012

Kuskuss

Olen juba ammu mõelnud, et võiks kodus kuskussi teha, aga poes olles oled ikka kuidagi oma valikutes kinni ja nii pole see lisand isegi meelde tulnud. Nüüd aga võtsin kätte ja proovisin selle söögi tegemise ära, meeldivaks üllatuseks oli see, kui kiiresti kuskuss valmib (ca paari minutiga), maitse lisamiseks kasutasin erinevaid köögivilju ja juurde tegin kana. Serveerimisel võib toitu kihtidena üksteise peale tõsta või siis kohe kõik kokku segada.


500 g kuskussi

1 sibul

3 küüslaugu küünt

1 paprika

600-700 g kana kintsuliha

1 pk Santa Maria Teryiaki marinaadi

1 sl sojakastet

1 tops RB salati juustutükke

2 sl seesamiseemneid

Kui kasutad panni, siis lõika kana väiksemateks tükkideks, kui grilli, siis jäta suured. Seejärel pane liha kaussi ja kalla peale teryiaki marinaad ja sojakaste. Sega läbi ja pane külmkappi ca tunniks maitsestuma. Samal ajal tegele muu toidu ette valmistamisega. Rösti seemned pannil kergelt läbi. Nõruta juustukuubikud. Haki sibul, küüslauk ja paprika väikesteks tükkideks ja voki kergelt pannil läbi. Seejärel valmista kuskuss vastavalt juhendile ja prae kanaliha. Maitsesta kuskuss sibula, küüslaugu ja paprikaga. Aseta taldrikule kiht kuskussi, siis kiht kana ja peale aseta juustukuubikud ja seesamiseemned.

No comments:

Post a Comment