Nende küpsiste tegemisel jätsin šokolaadi ja mandlid meelega suuremateks tükkideks, et nende maitset veelgi paremini tunda oleks. Antud kogusest sain umbes 25-30 suuremat küpsist, mis samal õhtul külla kaasa viies ka kohe ära söödi.
200g võid
3 dl suhkrut
1 muna
2 tl küpsetuspulbrit
5 dl nisujahu
0,5 tl soola
1 dl kooritud mandleid
150 g tumedat šokolaadi
Vahusta suhkur, margariin ja muna mikseriga ühtlaseks massiks. Sega omavahel küpsetuspulber, jahu, sool ja hakitud mandlid (jäta siiski üsna suured tükid). Viimasena lisa noaga hakitud šokolaad ja sega läbi. Tõsta tainas külma (ideaalis võiks seal seista 1-2 tundi). Seejärel vooli tainast käte vahel umbes 2,5 cm läbimõõduga kangid. Lõika need 1 cm paksusteks viiludeks ja vajuta viilud käte vahel õhemateks küpsisteks (ca 5 cm läbimõõduga ringid), aseta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures, kuni tulemuseks on kuldpruunid maiused (minu ahjus läks selleks aega ca 15 minutit).
Thursday, May 24, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment