Suviselt kerge vahemeremaitseline pirukas, mis sobib hästi
nii grill-lauale lisandiks kui ka kergeks suupisteks mõnusa veini kõrvale. Kui natuke toitvamat suutäit tahta, siis võiks
pirukas kasutada toorsuitsupeekonit vms. Piruka tegemisel kasutasin väga head
paksema konsistentsiga Türgi jogurtit ja peale raputasin hästi õhukese kihi
Parmesani, kuna erinevaid maitseid on niigi palju koos, siis paksem juustukiht
oleks tulemuse ilmselt liiga vängeks muutnud.
500 g lehttainast
½ topsi türgi jogurtit
3 muna
2 sl rohelist pestot
5 tomatit
200 g kirsstomateid
½ sibulat
soola, musta pipart
riivitud parmesani
basiilikut
Rulli tainas ja kata sellega küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaat. Sega jogurt, munad ja pesto vispliga ühtlaseks massiks ja vala see tainale. Viiluta tomatid, poolita kirsstomatid ja lao need pirukale, maitsesta peeneks hakitud sibula, soola ja pipraga. Kõige peale riivi parmesani. Küpseta 220 kraadises ahjus ca 20-25 minutit. Serveerimisel kasuta värsket basiilikut.
Rulli tainas ja kata sellega küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaat. Sega jogurt, munad ja pesto vispliga ühtlaseks massiks ja vala see tainale. Viiluta tomatid, poolita kirsstomatid ja lao need pirukale, maitsesta peeneks hakitud sibula, soola ja pipraga. Kõige peale riivi parmesani. Küpseta 220 kraadises ahjus ca 20-25 minutit. Serveerimisel kasuta värsket basiilikut.
No comments:
Post a Comment