Siidiselt kreemjas tort, kus saavad kokku hõrk tume šokolaad ja kohvi. Tulemus meenutab veidi kohvikreemi, põhjaks kasutasin digestive küpsiseid, mis taskaalustavad hästi täidise maitset. Väga magusad küpsised mõjuksid selles tordis ilmselt liiga läägelt. Igaks juhuks mainin, et täidise tegemisel tuleb kasutada valmis keedetud kohvi, mõni aasta tagasi sain kõne sõbrannalt, kes oli tordi tegemisega hätta jäänud ja lähemal uurimisel selgus, et ta oli želatiiniga üritanud segada 1 dl kohvipuru :)
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g võid
Täidis:
300-400g vanillikohupiimakreemi
75 ml suhkrut
100 g tumedat Šveitsi šokolaadi
400 ml vahukoort
4 tl želatiini
4 sl vett
1 dl kohvi
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu lahtikäiva koogivormi põhja. Sega omavahel kohupiimakreem ja suhkur. Riivi pool šokolaadist ja sega see kohupiimamassiga. Sega väikses topsis želatiin veega ja lase mõni minut paisuda, aseta tops kuumaveevanni ja sulata kuni želatiin muutub ühtlaseks vedelaks seguks, jahuta veidi. Sel ajal vahusta vahukoor. Sega kohv želatiiniseguga ja vala see kohupiimamassi. Lisa vahustatud koor. Kalla tulemus vormi ja aseta kook vähemalt 5-ks tunniks külmikusse. Kaunista ülejäänud hakitud šokolaadiga.
Monday, April 30, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Appi, olin selle juba unustanud! :)))
ReplyDeleteMul üks päev tuli see naljaks seik meelde jah :)
ReplyDelete